БСУ е домакин на олимпиада по информационни технологии

За участие са се записали повече от  50 участници от над 10 средни училища в Бургас

Олимпиада по „Информационни технологии” ще се проведе на 16 май, събота, от 9 часа в 219 зала на Бургаския свободен университет.Тя е организирана от Центъра по информатика и технически науки към Бургаския свободен университет и Фондация „Шанс за децата на България” и е предназначена за ученици от 9 до 12 клас от всички училища в Бургас и региона. До момента са се записали над 50 участници от над 10 средни училища – Немска езикова гимназия, Английска езикова гимназия, Математическа гимназия, СОУ «Св. св. Кирил и Методий» и др.

Състезанието ще бъде с продължителност два астрономически часа и ще се проведе в две части: тест по информационни технологии и решаване на задача в областта на информатиката. Участниците се разделят на две възрастови групи – първа група от 9 и 10 клас и втора група от 11 и 12 клас. Състезанието е индивидуално. Ще бъдат връчени сертификати на всички участници, грамоти и награди на победителите.

Олимпиадата има за цел стимулиране интереса към информатиката и информационните технологии и тяхното значение за съвременното образование, както и приобщаване на талантливи деца към други извънучилищни форми за изпреварваща подготовка.