Иван Бахчеванов почерпи с изложба за рождения си ден

Порасналото момче, което говори с морето и разказва неговите истории с багри, подреди новите си сюжети в галерия НИКО

Иван Бахчеванов спази традицията, която повелява заръката на съдбата, избрала да го представи на белия свят точно на 24 май и почерпи приятели и почитатели с прекрасна изложба. Картините, подредени в арт галерия НИКО отново се оказаха истински пир за духа! И както не можеш да заситиш гладния, като му разказваш какво съдържа менюто, така и любопитните няма да усетят онази особена тръпка на вътрешните сетива, ако не я захранят чрез външните! И чрез усмивката на художника…

DSCF7420Бебо, както го наричат приятелите, отново е проявил артистизма си, като е съчетал както древност и съвремие, така и живописното майсторство с поетичното. Така се появяват „Нереида в малкото пристанище”, „Една нощ в Испания”, „Пролетно настроение”… „Морето е с лицето на жена” добавям аз, като давам предложение за надслов на експозицията. Не като подарък за рождения ден на художника. Впрочем, той получи като словесен подарък една любовна история… Подари му я Руми Атанасова.

Изложбата, която притежава магията да зарежда с  позитивизъм и да открива романтици дори дори в отявлени прагматици, ще продължи до 5 юни.