Иновативен център „5 СТАИ” откриха в Свети Влас

Образователно-творчески и изследователски център от нов тип бе открит днес в училище “Св. св. Кирил и Методий” в Свети Влас. Проектът се нарича „5 СТАИ” и е дело на архитектите Галина Милкова и Недко Николов. Става въпрос за релаксираща зона прездназначена за освобождаване от стреса в училище и извънучебната дейност, място за забавни образователни игри и дейности, където учениците ще слушат музика, танцуват, общуват, рисуват. Многофункционалното пространство съвместява класна стая, стая за игри, стая за танци, музикална стая. Всеки кът е обособен чрез специално разработени графики и типографии. Там учениците ще развиват сетивата, въображението, артистичните заложби и умствени възможности. Отделните зони в помещението подтикват учениците към самообучение и изследователска дейност.

Целта е да се  спомогне за решаването на един много наболял проблем за съвременното българско училище, а именно агресията между учениците, заяви директорката на учебното заведение Чубрина Стефанова.

Очакваните резултати от този проект са почивка чрез забавна-интелектуална дейност, подобряване на резултати на учениците в училище, развиване на творческото мислене.