Община Приморско се включва в трета глобална седмица за пътна безопасност

Община Приморско се включва в третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН на тема „Децата и безопасността на движението по пътищата”. Кампанията започва от днес и ще продължи до 10 май.

През този период морската община е предвидила редица инициативи, посветени на детската безопасност на пътя. Сред тях са уроци по безопасно пресичане на пътя, беседа, викторина, игри и изложба.

Съвместно със служители на РУП – Приморско децата ще проведат акция, посветена на пътната безопасност. Органите на реда ще следят за изрядността на водачите и използването на безопасните системи за децата – колани, детски столчета и др. , а успоредно с тях най-малките жители на Приморско ще раздават листовки и плакати с послания, приканващи водачите на МПС към по-внимателно шофиране.

На 8 май от 12 часа в Приморско ще бъде включена сирената в памет на загиналите деца при пътно-транспортни произшествия.

През цялата седмица на територията на община Приморско ще се разпространяват плакати, брошури, дипляни и стикери, информиращи за глобалната кампания.