Пак хванаха контрабандни цигари

На митницата в  Малко Търново откриха 20 000 къса цигари в тайници на туристически автобус

Митническите служители на МП Малко Търново откриха 1000 кутии (20 000 къса) контрабандни цигари в тайници на туристически автобус. Автобусът е пътувал от Турция за България и е пристигнал на българския митнически пункт около 1 часа след полунощ. Шофьорът и всички пътници са заявили, че не носят нищо за деклариране.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително и с рентгенова апаратура. При извършената проверка митническите служители откриват три пригодени тайника в автобуса, пълни с контрабандни цигари. От тайниците под стъпалата на врата на автобуса, в тоалетната и в облегалката на шофьорската седалка са иззети 10 000 къса цигари с марка „MURANO“ без акцизен бандерол и 10 000 къса цигари „GOLDENLEAF“, също без бандерол. Всичките 20 000 къса иззети цигари са с надписи  „DUTY FREE“.

Установено е, че цигарите са собственост на шофьора на автобуса – турски гражданин с инициали А. А. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.