Приморско домакин на футболен турнир „Приморско лято” – 2015

В турнира участват отборите на „Ропотамо“, „Лудогорец“, „Ботев“, „Левски“, „ДИТ“, „Берое“, „Русе“, „Векта“ и „Anakent Koleji, Kadikoy“

Истински сблъсък на футболни титани ще се разиграе този уикенд на стадиона в ММЦ – Приморско на детския футболен турнира „Приморско лято”- 2015. Турнирът ще се проведе от 5 до 7 юни, а в него участие ще вземат отборите на „Ропотамо“, „Лудогорец“, „Ботев“, „Левски“, „ДИТ“, „Берое“, „Русе“, „Векта“ и „Anakent Koleji, Kadikoy“.

photo2375875Официалният старт бе даден днес от кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, който поздрави спортистите и ги призова към честна и спортменска игра. Ден преди това на официална среща с представителите на клубовете и организаторите на турнира, бяха разяснени правилата на футболния турнир. После бе изтеглен жребий, който предели отборите – противници. Честта да изтегли и определи противниците в мачовете се падна на кмета д-р Германов..

За пореден път Приморско се превръща в център на спорта, като събира на едно място 10 известни футболни клуба от страната и чужбина в сблъсък за купата на „Приморско лято” – 2015. В турнира участват млади таланти, родени през 2004 г. от отборите на „Лудогорец“-Разград, „Ботев“- Пловдив, „Левски“ – Русе, „ДИТ“ – София, „Берое“ – Стара Загора, „Левски“ – Кюстендил, „Русе“ – Русе, „Векта“ – Пловдив и „Anakent Koleji, Kadikoy“ – Istanbul. Домакините от ФК „Ропотамо“ – Приморско също се включиха в надпреварата.