Борим дрогата в Бургас със спорт

Поредица от спортни прояви и традиционно факелно шествие са включени в петдневната кампания, която обединява бургазлии и приятели срещу дрогата.

Инициативата се реализира по повод 26 -ти юни, Международен ден за борба с употребата, злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

„Обединени срещу дрогата чрез спорта“ се реализира от Община Бургас в  партньорство с Регионална здравна инспекция и подкрепата на ОДМВР, РИО, АСП – Отдел „Закрила на детето“, Районна прокуратура и представители на неправителствения сектор.

Начало на кампанията ще дадат спортни състезания по футбол и волейбол на централния плаж от 10.00 часа на 22-ри юни /понеделник/. Успоредно с това, на място ще бъде  локализирана мобилна лаборатория за безплатни изследвания. На 23 -ти юни (вторник) – от 13.00 часа ще се проведе спортно състезание на „Dragon – On Racing“ до входа на Летния театър. Програмата продължава с традиционно факелно шествие на 24-ти юни  (сряда) . То ще премине от площад „Тройката“ до сградата на Община Бургас в 16.00.

Състезание по Пейнтбол стартира от 10.00 часа на стрелбище „Капчето“ в четвъртия пореден ден от кампанията – 25-ти юни.

В последния ден на кампанията, 26-ти юни от 11.00 часа в залата на Областна управа ще бъдат връчени наградите на победителите и отличените участници в Седмия международен литературен конкурс „Изкуство против дрогата“. Следват състезание по плуване и водна топка на басейн „Флора“ от 14.00 часа.

За финал ще бъдат пуснати  разноцветни балони в памет на загиналите следствие злоупотребата с наркотични вещества и съпричастност към техните семейства.

26 юни се приема за Международен ден за борба с употребата, злоупотребата и нелегалния трафик  на  наркотични вещества с решение на Общото събрание на ООН  през 1998 година