В Обзор за пета поредна година се проведе шахматен турнир

На 20 юни в гр.Обзор, за пета поредна година, под патронажа на кмета града – Христо Янев – се организира шахматен турнир. В турнира взеха участие общо 5 отбора като село Оризаре, Гюльовца, Равда и гр. Несебър се представиха с по един отбор, а гр. Обзор излъчи цели два отбора, както и отбор с участие на децата от ОУ „Св.Св Кирил и Методий”. Събитието бе част от поредицата от културните мероприятия, организирани от НЧ“Изгрев 1927“ и Кметство Обзор по случай празника на града Еньовден.

След нелеката надпревара, съдията Иван Манолов излъчи победителите, а именно Първи отбор по шахмат от Обзор, в който за поредна година участва и самият кмет Христо Янев. Вторият отбор по шахмат от Обзор пък зае второто място в класацията, а купата за трето място грабнаха участниците от отбора на Несебър. Съответно, на четвърто и пето място се класираха отборите на Гюльовца и Равда. Приз за най-добър шахматист с нито една загуба получи Генади Унаров.

За първи път тази година в турнира взеха участие и младите състезатели по шахмат от

ОУ“ Св.Св. Кирил и Методий“ на гр. Обзор, като първо място сред тях зае Габриела Павлова от IV клас.

Турнирът се проведе на открито на центъра на града, като всички участници получиха почетен медал за участието си в Турнира, както и купи за всяко спечелено място. По време на награждаването на победителите, кметът Г-н Янев изрази задоволство от проявения интерес към турнира и изказа пожелания за бъдещи успехи и още спортни срещи за в бъдеще.