Много подаръци и усмивки дари на децата МБАЛ „Дева Мария”

По традиция МБАЛ „Дева Мария“ организира парти с много изненади и подаръци по случай Деня на детето – 1 юни. Една от реновираните детски площадки в морската градина събра десетки малчугани, които се забавляваха с фокуси, игри професионални аниматори и ди-джей,  осигурени от лечебното заведение.

DSC01350 (1)За да споделят празника с децата на събитието присъстваха началникът на неонатологичното отделение д-р Мария Търнева, началникът на акушеро-гинекологичното отделение д-р Валентин Ирмов, акушер-гинекологът д-р Мирослав Минчев, старшата акушерка Светлина Николова и още много представители на двете отделения – лекари, акушери и медицински сестри. Здраве, усмивки и много слънчеви дни пожелаха медиците на децата.

Те от своя страна получиха поздравления и благодарности от двама, родители, чието дете се е родило в МБАЛ „Дева Мария“ на 19 май тази година. Малкият Иван е роден чрез спешно секцио, четири седмици преди термина, в следствие на което са установени проблеми с дихателните пътища. Детето страда от неонатален респираторен дистрес синдром– хиаменно-мембранна болест, но в момента се възстановява в интензивния сектор на неонатологичното отделение. Родителите Магдалена Христова и Григор Попов благодариха на екипа на „Дева Мария“ за навременната реакция, за грижите и професионализма. Те споделиха щастието си, че въпреки първоначалните проблеми, ще бъдат родители на пълноценно и здраво дете. Партито, организирано специално за децата, завърши с много танци и прекрасни емоции.