Не се очаква спад на беларуските туристи това лято

България е много актуално и търсено  място за почивка от страна на беларуските туристи. Това съобщи посланикът на Република Беларус у нас Владимир Воронкович по време на среща с областния управител Вълчо Чолаков. Според очакванията на дипломата през настоящия летен сезон няма да има спад на техни туристи, а ще се запазят нивата от миналата година. Записванията „ласт минит“ също са използвана практика, която трябва да се отчете, допълни Негово превъзходителство.

Чолаков представи възможностите за инвестиции в област Бургас и предложи разширяване на сътрудничеството между двете държави в културно-икономически  аспект.

„Област Бургас предлага чудесни условия както за туризъм, така и за инвестиции. Местната власт работи усилено за развитието на индустриални зони, за утвърждаването на областта като привлекателно и подходящо място за тези, които търсят нови възможности за своя бизнес и  имаме готовност да съдействаме на всички решили да инвестират тук“,  каза Чолаков. Той допълни, че сред приоритетите му е и отпадането на административните тежести за бизнеса.

Като добра съвместна практика областният управител изтъкна обмена на кадри в сферата на туризма и положителния ефект за бранша, до който това води.

Чолаков  подчерта, че област Бургас и  беларуският регион Гомел имат установено сътрудничество от 2007 година и традиционно добри връзки.

Дипломатът бе придружен от почетния консул на Република Беларус в Бургас Атанас Попов.