Министерство на туризма ще инициира дискусия за регламентация на детските лагери

Серия от срещи с представители на Министерството на образованието и туристическия бранш ще бъдат проведени по инициатива на Министерството на туризма. На тях ще се обсъждат условията, на които следва да отговарят детските лагери.

Започваме серия от срещи с представители на Министерството на образованието и бранша, за да детайлизираме критериите, на които трябва да отговаря материалната база на този тип комплекси, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според нея, в България има места, които традиционно посрещат детски лагери от цял свят и са специализирали в този вид услуга, като предлагат качество на световно ниво. „За съжаление има и примери на хотели, които не са направили никакви подобрения, но са се ориентирали към този сегмент или инцидентно приемат детски лагери“, коментира тя.

Предстои да бъде инициирана среща с представители на МОН и другите ангажирани институции, за да бъде обсъдено разписването на тези изисквания. Министерството на туризма има готовност да включи това в промените в Закона за туризма и да изготви работен график, така че да започнат да действат от 2016 г.