Обзор става все по-привлекателна туристическа дестинация с 3 нови придобивки

Обзор вече има игрище за мини футбол, тенискорт с изкуствена настилка, писта за бягане и скок на дължина, както и на една обновена улица.

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Обзор Христо Янев днес официално прерязаха лентите на трите нови придобивки в морското градче.

Мини футболното игрище бе изградено на свободния терен северно от съществуващия стадион в Обзор. Финансирането на обекта бе с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“. Новата придобивка е с размер на футболно игрище 22/42м., към нея има още писта за бягане и скок на дължина, осветление, трибуни, висока ограда. Точно до мини футболното игрище се намира и тенискортът, който бе изграден изцяло с пари от бюджета на община Несебър и е част от обекта „Модернизация и доизграждане на съществуващ спортен комплекс“. Тенис кортът е с общ размер 36м х 18м, а игралната му площ е 24м х 11м, изграден е с изкуствена настилка, отделен е с висока ограда и има осветление. От тенис корт, съоръжението може лесно да се трансформира във волейболно и баскетболно игрище.

Удоволствието да си разменят по няколко сервиза на новооткрития тенискорт имаха кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Обзор Христо Янев. И двамата бяха на мнение, че обектът ще привлече много любители на популярната игра, защото предоставя съвременни и комфортни условия за практикуването на този спорт.

Третата не по-малка важна придобивка, която откриха днес двамата кметове бе обновената улица „Кирил и Методий“, която води до централния плаж. Само за месец чрез доброволчески труд, с множество дарение и минимални общински средства, улицата блесна с нова визия – тя е изцяло пешеходна, има 85 метрова водна естакада с три мостчета за преминаване, както и зелени площи. През вечерта има осветление, което създава романтична атмосфера. Точно преди пресечката й с улица „Черноморска“ стои статуя на бог Нептун, създадена от свищовския скулптор Станислав Станчев.

Негово дело са и още две статуи в Обзор – на римски войн, в близост до новооткритите римски терми, а в морския парк стои фигура на рибар с голяма риба.

И на трите новооткрити обекти тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи свещеноиконом Йордан от местния храма „Св. Йоан Предтеча“.

Придобивките са още една крачка в подобряване условията на живот и почивка на населението в Обзор. Те правят морското градче още по-привлекателно и за туристите, които го посещават през летния сезон.

Припомняме ви, че само преди броени дни- на Еньовден, в Обзор бе открито читалище с гледка към морето, изградено с европейски средства. Така след 88 години, самодейците от НЧ „Изгрев 1927“, вече творят в собствена сграда.