Осигуриха пари за завършването на храма в Ахтопол

Със свое постановление Министерският съвет предоставя 430 хил. лв. за довършване изграждането на новостроящите се храмове „Успение Богородично“ – гр. Ахтопол, „Успение Богородично“ – с. Владая, както и за Басарбовския манастир „Св. Димитър Басарбовски“. Завършването на двата храма в с. Владая и гр. Ахтопол е от голямо значение за жителите им. Басарбовският манастир, който е основан през XV век, е единственият действащ скален манастир в България и е обект на поклоннически посещения от почти всички православни страни, съобщават от правителствената пресслужба..„Свети цар Тервел”

 Храмът в Ахтопол носи името на българския хан Тервел, канонизиран за светец и от източната, и от западната църква, и ще е първият храм на територията на България с това име. Хан Тервел има значение за южното Черноморие с това, че през 705 г., без война, го е присъединил завинаги към България.
Полагането на първия камък на църквата  „Свети цар Тервел” през 200 9 г. През 2011 г. правителството отпусна за доизграждането й 50 000 лева, към което  министърът на културата Вежди Рашидов псе отнесе с резерви.
Пет години след началото на строителните дейности, църквата все още не е довършена.