Представяме възможностите за инвестиции в Бургас пред Бавария

Възможностите за инвестиции в Бургас ще представят тази есен кметът Димитър Николов и представители на бургаския бизнес в Мюнхен, Германия.

Поканата е отправена от президента на Сдружението на баварската икономика Бертран Бросарт. В бизнес обединението членуват над 100 от най-големите и развити компании в областта.

Акцентите в презентацията на Бургас ще бъдат най-големите инфраструктурни проекти на общината и най-атрактивните за инвестиции области  и икономически зони.

„За нас това е голям шанс за партньорство с баварски компании и привличане на инвеститори. Ще предоставим тази възможност и на фирми от Бургас и региона. Очакваме компаниите, които се интересуват от предложението, да заявят интерес“, обяви кметът Димитър Николов.

Той припомни, че Бургас и баварския град Дегендорф близо 6 години са партньори по съвместен проект, в резултат на който бургаски ученици заминават на работни стажове в Германия. След приключването им, те получават сертификат за професионални умения, които им дава шанс за успешна реализация както в България, така и в Германия.

„Този бургаски образователен модел с получаване на професионални компетенции в конкретна област, може да бъде добър пример  за промяна в образователната система у нас“, категоричен е Николов.

Желаещите да се включат в бизнес делегацията фирми могат да заявят интерес на следния адрес:

i.strateva@burgas.bg