Премахнаха 28 незаконни жилищни постройки в „Меден Рудник“

Община Бургас премахна днес 28 незаконни жилищни постройки в комплекс „Меден рудник“. Освен тях бяха съборени още 10 спомагателни обекта като огради, пристройки и друг тип помещения.

Незаконните обекти се намираха върху терен в улична регулация и тротоари. Това наложи да започне административна процедура. На собствениците им бяха връчени констативни актове и заповеди за доброволно премахване. Процедурата не беше обжалвана, след което започна събарянето на сградите.

В момента на мястото има достатъчно общинска техника, която събира строителните отпадъци. Почистването на района ще приключи окончателно следващата седмица.

По време на акцията по събарянето кметът Димитър Николов разговаря с живеещите в незаконните къщи и въпреки недоволството им, напрежението бе овладяно с помощта на органите на реда.

Над 50 незаконни постройки са премахнати от началото на годината в квартал „Горно Езерово“. Служители на Община Бургас правят непрекъснато проверки и при установяването на незаконно строителство, се прилагат съответните процедури, предвидени в закона.