Изпълнителният директор на Слънчев бряг АД осъди депутат от БСП за клевета

Златко Димитров ще дари паричното обезщетение на фондация, инвестираща в развитие на талантливи деца

Изпълнителният директор на “Слънчев бряг“ АД Златко Димитров осъди на последна инстанция депутата от БСП Атанас Зафиров за клевета. Присъдата е произнесена от Бургаския окръжен съд и е окончателна. Припомняме, че заведеното дело бе в следствие на участие на г-н Зафиров в предаването “Тази сутрин” по бТВ на 01.11.2013 г., където той нарича Златко Димитров със станалото нарицателно наименование “калинка”.

Високата трибуна, която медиите предоставят на говорители, трябва да бъде уважавана. Аудиторията заслужава да чува аргументирани изказвания, подкрепени с доказателства. Правото на свободно изразяване на мнение не може да се използва, за да увреди доброто име на другиго.“, коментира Златко Димитров и допълва, че „Целта ми беше да изчистя доброто си име, което бе умишлено накърнено с изказване на депутат на БСП. Ще даря присъдените ми 500 лева обезщетение на национално известна фондация, която подкрепя развитието на талантливи деца в България“, завършва изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД.

По делото са представени доказателства, че Златко Димитров е завършил висше образование в Икономически университет Варна, специалност “Счетоводство и контрол”. Представени са данни за професионална му кариера, за неговото израстване по всички нива на йерархията, както и утвърждаването му през годините като ръководител. В Решението на Бургаския окръжен съд се казва, че с употребата на израза “калинка” Атанас Зафиров е накърнил честта и достойнството на Златко Димитров. Думите на народния представител са квалифицирани, като противозаконни по смисъла на чл. 45 от ЗЗД.