Камен Чанев пее за бургазлии в „Аида“

На 13 август в „Аида” от сцената на Летния театър пред почитателите на красивата музика ще  се разкрие чистата, но обречена любов. Вечното произведение на Джузепе Верди ще накара дори звездите  да се заслушат в ангелските гласове на Камен Чанев, Йоана Железчева и Даниела Дякова. Те ще се превъплътят съответно в Радамес, Аида и Амнерис. Представлението, което ще се играе този четвъртък от 21:00 часа,  обещава да изненада публиката с епични мащаби,  разкошна сценография и костюми.

” За „Аида” казват, че е сред от оперите, които човек трябва да слуша поне веднъж в живота си. Така че не пропускайте да й се насладите, при това в изпълнение на един от десетте най-добри тенори на планетата и звезден състав”, призовават от Държавна опера – Бургас.

Талантливият Камен Чанев отдавна е получил своето голямо признание и е чест  гост на  световни  сцени като: Щатсопер, Дойче опер в Берлин, Лисео в Барселона, Ла Фениче във Венеция и много други. За поредна година тенорът  ще  вземе участие в Летните музикални празници  специално по покана на директора на Държавна опера Бургас – Александър Текелиев. Маестро Текелиев, който е рожденик на август 13-ти, се радва, че същата  вечер е на работа, защото „Аида” е истински подарък за влюбените в музиката.

Отново по  покана на директора на Операта ще имаме удоволствието да гледаме и Кирил Манолов в ролята на Амонасро. Само преди две седмици певецът представи блестящ Фалстаф под диригентската палка на най-известния съвременен диригент Рикардо Мути.

Режисьор на „Аида”  е Павел Герджиков, а диригент Иван Кожухаров. Представлението  е част от афиша на „Бургаски музикални празници „Емил Чакъров”, които за осма поредна година  се организират от  Държавна опера – Бургас и Община Бургас.