Бургас събира световния танцов елит на юбилеен турнир

Над 270 двойки ще вземат участие в юбилейното издание на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“

Над 270 двойки от Австрия, Германия, Русия, Сърбия, Полша, Азербайджан, Гърция, Швейцария, Латвия, Албания, Естония, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова и България ще вземат участие в юбилейното издание на Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“.  Престижното състезание, което ще събере световния танцов елит, ще се проведе на 5 и 6 септември в зала „Младост“.

„Този турнир е една от емблемите на града.  Тази година бургазлии и гостите на града ще имат уникалния шанс да се насладят на изпълненията на най-добрите танцови двойки и претенденти за топ 10 в световната ранглиста“, обяви зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

Организатори на престижния  турнир са Община Бургас, Българската федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Бургас 1975“.

Международният турнир ще се проведе по традиция под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.

„Тази година празникът е двоен, защото освен 30  години Международен турнир, нашият клуб „Бургас 1975″ отбелязва  и 40 години от създаването си. Поканили сме много бивши шампиони и представители на управителния съвет на клуба“, обясни Андрей Тодоров, председател на КСТ „Бургас 1975“.

За втори път в рамките на тазгодишното издание ще се проведе и турнир „Rising stars“. Това е състезание за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандартни танци. В него ще участват двойки, влезли скоро в групата над 19 години.

С подобен ранг и отново за първи път ще се проведе и Международният турнир за групите над 21 години.