Български демократичен център – Бургас отива на изборите с номер 7

Български демократичен център- Бургас ще участва местните избори с номер 7 в интергралната бюлетина. Жребият бе изтеглен днес в Общинската избирателна комисия.
Номерът на бюлетината е без значение, но все пак е важно, че сме в първата десятка, коментира жребият Димитър Колев – областен лидер на БДЦ – Бургас. Според неговите прогнози в бъдещия Общински съвет на Бургас ще имат място само няколко партии. Водачите на партиите, които през миналите избори не са успели да прескочат бариерата, сега са се включили в листата на ГЕРБ и това, според Колев, е достатъчно красноречиво за опасенията им от предстоящия вот.
БДЦ – Бургас участва в местните избори с листа от 20 кандидати за общински съветници в града.
„Отиваме на изборите открито. Не се страхуваме от преференциалния вот, защото сме убедени, че случайни гласувания от типа „любимец 13” няма да има. Нашите избиратели са разумни хора, ще гласуват по съвест и аз съм убеден, че след тези избори БДЦ ще има много повече представители в Общинския съвет на Бургас.”, каза водачът на листата и досегашен общински съветник к.д.п. Димитър Христов.