В Деня на туризма хора от третата възраст разгледаха Акве Калиде по покана на кандидати за общински съветници от ГЕРБ

По случай Световния ден на туризма – 27 септември, пенсионери посетиха Акве Калиде по покана на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Диян Димов, Димитринка Буланова, Димчо Грудев и Георги Чавдаров. Новооткритият туристически комплекс в Бургаските минерални бани удиви възрастните гости с визията и разнообразните занимания, които предлага. 3D прожекция, пресъздаваща историята на обекта, събуди спомените на старите бургазлии и те с охота разказваха, как е изглеждало мястото в тяхната младост.
Броени дни след откриването си, реставрираният археологически обект привлече стотици бургазлии и гости на града с хилядолетна си история и множество разнообразни възможности за релакс и забавления.
До реставрираната музей-баня на Сюлейман Великолепни се извисяват експонираните стени на термалните римски бани от І век сл. Хр. – част от древния град Термополис. Хилядолетия на ред те са най-известните минерални бани в източна Тракия, където още в дълбока древност се използвало уникалното съчетание на топлите води с лечебната кал и солената морска вода.
Днес, на Световния ден на туризма прожекциите в „Акве Калиде“ ще стартират на всеки час от 10.00 до 19.00 часа.