Интерактивен навигатор разработиха в Бургас

Бургас се приближава с още една стъпка до европейския урбанистичен модел с нова система за ориентиране в градска среда. Разработен е интерактивен навигатор. Той представлява мобилно приложение и платформа, които информират обществеността за различни алтернативи на придвижване. Нововъведението ще бъде представено официално в четвъртък, в рамките на стартиралата Европейска седмица на мобилността, организирана от Община Бургас.

Два киоска ще бъдат разположени на територията на Автогара Юг и ЖП Гара. Те са част от проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“. Основните функции на интерактивните интелигентни терминали и мобилното приложение са следните:

* Да осигурят постоянна актуална информация на пътниците по време на тяхното пътуване, предоставяйки възможност за интегриране на различните видове транспорт в града;

* Посредством интерактивния навигатор жителите и туристите имат възможност да прегледат информацията за обществения транспорт, да планират пътуването си, да се консултират с интерактивни карти, да  проверят текущи събития, да открият актуални полети и влакове на пристигане и заминаване в реално време, лесно да намерят номера за спешни случаи и транспортни услуги.

Повече информация за разработения интерактивен градски навигатор и мобилното приложение можете да откриете тук:

www.travelburgas.eu

Започва и монтирането на двуезични указателни табели на Автогара Юг, Централна Автобусна Спирка и Автогара Запад. Те ще показват най-лесния и бърз начин за изминаване на разстояния до ключови обекти в града – пеш, с автобус или с велосипед.