„Легендите“ стартират национално турне от Бургас

Новата супергрупа „Легендите“, в която участват Константин Марков и Стенли от Тангра, Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от Сигнал, Митко Кърнев от D2, и Любо Киров се събира за поредица от концерти в цяла България, с които ще разкаже историята на българския рок през най-емблематичните си песни от последните 40 години.

Националното турне стартира от Бургас с пилотен концерт на 14 септември в „Летния театър“ от 20.30 часа.

Музикалните легенди ще пресъздадат оригиналните аранжименти, за да може публиката да чуе любимите си песни. Специална мултимедия с автентични кадри ще въвежда в духа на времето, в което парчетата са създадени.

„Това е своеобразна машина на времето, която ще ви преведе през историята на българската рок музика“, споделя Любо Киров.

Рок спектакълът ще предложи и изненади. Стенли ще пее хитове на D2, Данчо Караджов – на група „ТЕ“, а Любо – на ФСБ, като същевременно ще покаже умения като барабанист.

„Подготвяме съвременен спектакъл, който ще се хареса дори и на хората, които не са били родени по времето, когато тази музика е създавана“, обещава Митко Кърнев.

В световен мащаб супергрупите обикновено се събират, за да издават нови парчета. Според участниците в този проект, обаче е важно да си припомним и истинските Легенди.

„Песните наистина са легендарни, защото всички сме създавали спомени върху тях, преживяли сме ги, а днес ги изпълняваме с нова енергия“, разкрива Данчо Караджов и признава „За мен „Легендите“ е сбъдната мечта, защото винаги съм искал да бъда част от супергрупа“.