Маестро Димитър Иванов стана петият носител на приза „Емил Чакъров“

Актьорът Мариан Бачев направи фурор в Летния театър на закриването на Летните музикални празници

„За бургазлии и гостите на нашия град казват, че са хора със завишени критерии към изкуството. Това е така, благодарение на фестивали и събития, с ранга на „Бургаски музикални празници – Емил Чакъров“. Това каза зам.-кметът Йорданка Ананиева в последната вечер от фестивала за класическа музика, организиран от Държавна опера – Бургас и Община Бургас. Минути по-късно тя връчи почетния приз на концертмаестрото Димитър Иванов. Именитият цигулар е петият носител на емблематичната статуетка, учредена в чест на маестро Емил Чакъров.

„Емил Чакъров се нарежда до Райна Кабаиванска, Георги Калоянчев, Апостол Карамитев, до всички онези кумири на българското изкуство, които Бургас е дал на света“ – сподели от сцената на Летния театър Димитър Иванов.

При пълна зала, нестихващи аплодисменти и смях продължи последната – гала вечер от фестивала. Стотици бургазлии останаха приковани на местата си, близо четири часа въпреки лошото време. Легендарният мюзикъл на Оскар Фелцман „Лелята на Чарли“, с участието на комика Мариан Бачев надмина всички очаквания за добро настроение.

Веднага след края на постановката изгря звездата на най-новото попълнение в Държавна опера-Бургас , 24-годишният Бранимир Недков.

„Подаряваме ти часовник за да не закаъсняваш за репетиции“, каза Мариан Бачев, след като представи хориста на сцената.