Хотел-галерия „Графит” с два нови Оскара в сферата на туризма за 2015 г.

На бляскава церемония в събота вечер във „Форте Вилидж ризорт” в италианския курорт Сардиния бяха раздадени престижните отличия на 22-те Световни туристически награди (WTA) за регион Европа. Елитът на бранша, включващ 250 висши представители на бизнеса присъстваха на събитието, което е определено от списание „Уол Стрийт Джърнъл” като „Оскарите на туристическата индустрия”. Днес, конкурсът е признат в цял свят като най-добрия атестат за качество, в чест на онези компании, които поставят високи изисквания пред себе си и индустрията като цяло в предлагането на туристически продукти и услуги.

Ето какво сподели след церемонията изпълнителният директор на „Форте Вилидж ризорт” Лоренцо Джиануци: „За нас беше голямо удоволствие да домакинстваме гала-вечерта и награждаването на 22-те Световни туристически награди. Като допълнение, към отбелязването на високите постижения в хотелиерството и туристическата индустрия, церемонията представлява много приятен и стимулиращ момент за всички да се срещнат. Благодаря на всички гости, които дойдоха в курорта, за да вземат участие. Това беше специално събитие, в което всички имат своя принос.”

Хотел-галерия „Графит” беше номиниран в две категории и с изключителна гордост съобщаваме, че получи и двата приза – Най-добър хотел на България и Най-добър бутиков хотел на България за 2015 година. Лично президентът и основател на Световните туристически награди Греъм Кук връчи статуетката на представителите на мениджмънта на компанията.

Останалите победители за регион Европа са „Чираган Палас Кемпински Истанбул” за Най-добър хотел, „Форте Вилидж Ризорт Сардиния” за Най-добър курорт, Санкт Петербург за Най-добра дестинация, Цюрих за Най-добро летище, Луфтханза за поредна година като Най-добра авиокомпания.