Димитър Николов: Направихме неотложното, сега започваме да надграждаме

Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ в Бургас Димитър Николов представи днес програмата си за следващите четири години. С два мандата зад гърба си, той има убедителното основание да гледа напред с ясна визия за бъдещето на общината.

«Направихме неотложното, сега започваме да надграждаме», заяви Николов, като подчерта, че в тази дейност съавтори ще му бъдат жителите на Бургас.

Приоритети в програмата на Димитър Николов са подобряване качеството на здравеопазването и образованието, както и отключване икономическия потенциал на Бургас. Предстои оборудване на здравните заведения с високотехнологична апаратура. Ще се инвестира и в привличане на специалисти, които да работят с нея. За това ще спомогне и изграждането на медицински факултет, който ще превърне Бургас в център на академично медицинско образование и ще допринесе за качеството на обслужване в здравните заведения. Предстои старт и на нов общински фонд «За здравето на Бургас».

Според програмата сред акцентите в социалната сфера са увеличаване на фонда от общински жилища за млади бургаски семейства, финансова подкрепа за деца и лица с тежки здравословни, материални и социални проблеми, увеличаване капацитета на обществената трапезария.

Изключително радващи са перспективите в направления, които утвърждават Бургас като център на духовността. Комплексът Аква Калиде ще бъде допълнен с музей и обществен спа център „Римска баня“. Културният дом на нефтохимика ще бъде изцяло реконструиран, а немското училище ще се превърне в библиотека за 600 хил. тома и музей на съвременното изкуство. До Часовника ще отвори врати нова арт галерия, а в парк „Езеро” ще бъде създаден парк на миниатюрите.

Финансирането за основната част от изпълнението на амбициозната програма е осигурено, обяви Димитър Николов. Ще бъде доизградена спортната инфраструктура, един от мащабните проекти на която е комплексът в „Меден рудник”. До две години ще приключи цялостното обновяване на съществуващите детски площадки в града и ще бъдат изградени нови.

Предстои модернизиране на спортната база и професионалните кабинети в учебните заведения. Освен изучаване на английски език, в детските градини ще бъде въведено обучение по компютърна грамотност.

Продължава отварянето на Бургас към морето с изграждане на пристанище на Ченгене скеле и нов морски експоцентър. Предстои финализирането на проекта за интегриран градски транспорт. Следващата тема за Бургас ще бъде „Цифров град”.

„Имам амбиция да работя така, че да се катализира предприемаческия дух на бургазлии! Няма да има компромиси с хора, които вредят на Бургас! Няма да толерирам лъжливи обещания!”, заяви Димитър Николов. Той призова своите съграждани към активност. «Пасивна подкрепа не ми е необходима. Няма да се уморя да искам повече за Бургас! Хубавото  предстои», обеща кандидатът за трети кметски мандат.

Цялата програма на Димитър Николов за мандат 2015-2019 може да бъде видяна тук:

http://www.dnikolov.eu/bg/programa-za-upravlenie-na-obshtina-burgas-2015-2019