Доника и Вениамин описват любовта в нова песен

Пред публика „Да опишем любовта” ще прозвучи на 4 ноември

Да опишем любовта“ са кръстили своето ново музикално отроче талантливите и вече много популярни и обичани изпълнители Доника Стратиева и Вениамин Димитров. След като сцената на „Х Фактор” категорично им даде увереността че не само могат, но и трябва да се съобразят с подаръка от съдбата – музикалната дарба, те продължиха напред. Сега отново ни поднасят прекрасен подарък, различен от миналогодишния „коледен” – песен, създадена заедно с  други  даровити  млади творци.

Музиката на „Да опишем любовта“ е написана от  Петър Алексиев, в аранжимента се включва Алекс Нушев, а словата е наредил  Боян Цанев.  Лицето на екипа разбира се, са изпълнителите – Доника и Вениамин. Песента си има и видео, заснето на емблематично за Бургас място.

Премиерата на песента, която има всички достойнства да стане хит, ще бъде на 4 ноември, сряда, от 20 часа в „Караоке“ бар.

От съвсем малки Доника и Вениамин се занимават с музика и печелят множество награди на различни певчески конкурси в страната. Те са възпитаници на вокално студио „Сезони“ с ръководител Кина Христова.

Доника е родена на 9 март 1997 година в Бургас. Започва да се занимава с пеене  на 5-годишна възраст, като участва в множество национални и международни конкурси и фестивали. Сега е на 18 години, учи в Гимназия за романски езици „Г.С.Раковски“- гр. Бургас с профил френски език. Вече е успяла да натрупа впечатляваща колекция от награди: призови места на конкурсите „Сезони”, „Звездици за Лора” – Свищов, „Магията на песента”- Търговище, „Златни ябълки” –Кюстендил, „Лъвът на сцената това съм аз”, „Лъчи“- Пловдив, „Цветен камертон” –Сливен, „Слънце, младост, красота“ – Несебър, „Нота по нота“ –Пазарджик, „ТРИКСИ“ – Албена, „Радост на брега”- Созопол… Да не пропуснем “X factor“. И още много! Тази година на Националния конкурс „Петнадесет лалета” в гр. Хисаря в категория за аранжимент на песен на Мими  Иванова и Развигор Попов с песента „Надежда“ завоюва ГРАНД ПРИ, заедно с младия композитор Петър Алексиев.

Вениамин не отстъпва на Доника по дарби. И той е от откритията на Кина Христова в „Сезони”.  Роден е на 14 септември 1997 година в  Бургас. От 2011 г. се занимава с пеене, но почти веднага  започват изявите му в множество национални и международни конкурси, фестивали и концерти. Освен поредица награди от конкурса „Сезони”, в творческата му биография има отличия от „Нота по нота”-  Пазарджик, „Съзвездие” –Шумен, „Северно сияние“ –Русе, „Цветен камертон“ в Сливен… Някои от призовете са за дует с Доника. Тази година се радва на две първи места – от  конкурсите в Пловдив и Пазарджик.