Златко Димитров: До три години Несебър ще има многофункционална спортна зала

Кандидатът за кмет от ГЕРБ пое ангажимент и за изграждането на голяма спортна зала в Св. Влас, закрити басейни и съоръжения в по-малките населени места

За максимум 3 години можем да изградим Арена Несебър с 5000 места и условия за различни видове спорт. Този ангажимент пое кандидатът за кмет от ГЕРБ за община Несебър Златко Димитров официално пред звездите на българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви. Братята видяха на място терена от 22 дка, където се планира изграждането на модерното спортно съоръжение. Те са на еднодневно посещение в Несебър, за да подкрепят програмата “Спорт за всички”, разработена от екипа на Златко Димитров. В подкрепа на планираните проекти днес се обявиха и волейболистите Петър Дочев, Стоян Самунев и Иван Станев, които също присъстваха на срещата.

„Многофункционалната спортна зала е ключова за бъдещото развитие и на спорта, и на културата, и за удължаването на туристическия сезон в Несебър. В рамките на последните
8 години за съжаление тази зала е оставена на ниво обещания, терен и проект от 2015 година, който струва на данъкоплатците в Несебър 500 хил. лева. Един от основните ангажименти, които поемам аз като кандидат за кмет на община Несебър е реализирането на тази многофункционална зала“, заяви Златко Димитров.

Братя Пулеви от своя страна поискаха залата да бъде реализирана максимално бързо и си пожелаха да дойдат за откриването й. Двамата бяха единодушни, че инвестицията в развитието на спорта е най-доброто, което може да направи всяка една община.

“Децата трябва да се занимават със спорт, да тренират, защото иначе са подложени на сериозни рискове като алкохол и наркотици”, категорични бяха Пулеви.

„Тази инициатива е много хубава, защото младежите в Несебър ще могат отново да влязат в залите. Когато започнахме да се занимаваме с волейбол като деца, това беше единственото ни развлечение. В течение на времето спортът стана за нас професионален избор. Несебър има нужда от подобно съоръжение. Общината разполага с много голяма леглова база, която може да се използва за всякакъв спорт, за спортни лагери и подготовка. Тук ще могат да се провеждат и първенства от национално, европейско и световно ниво“, допълниха и волейболистите.

Златко Димитров заяви и амбицията си да осигури условия за спорт за всички в община Несебър, като по този начин подкрепи талантливите млади спортисти в региона. Той подчерта ясната си визия за изпълнение както на проекта по реалното изграждане на Nessebar Arena, така и на спортния комплекс в Св. Влас, залите за тренировки в малките населени места и реновиране на физкултурните салони в училищата. В заключение Златко Димитров сподели очакванията си развитието на спорта да повлияе положително за удължаването на туристическия сезон в община Несебър.