Инж. Янчо Славов: Обещавам само това, което мога и смятам да изпълня!

Г-н Славов, какви са Вашите основни мотиви, за да се включите в надпреварата за кметския пост в Поморие?

За да се управлява една община така, че да има просперитет във всяка област на развитие и това да се усеща от всеки един неин жител, трябва ясна визия за съществуващите проблеми и начините те да се решат. Човекът, който би бил подходящ да оглави общината, трябва да има не само желание, но и достатъчно познания за ключовите отрасли, на които ще се залага в бъдеще. Бъдещата администрация трябва категорично да скъса с хаотичния стил и финансово затормозяващия метод на управление „Проба-грешка“. Също така тя трябва да скъси максимално дистанцията с хората, за да има представа за конкретните им проблеми и да съобразява работата си с тях. Считам, че мога да отговаря на тези изисквания и очаквания.

Какво имате предвид под „хаотично управление?  Какво в предишното управление считате недобро за общината?

Много са нещата, които ме възмущават.  Например, маловажни и рутинни действия на администрацията се представят като постижения, за важни за Поморие процеси и проблеми се мълчи. И най-важното: липсва каквото и да е ясно послание, намерение или проект, с който да започне новия мандат.

Друго – некачествено строителство. Брегоукрепването на ул. „Морска” бе извършено през 2013 г. и веднага след това започна да се руши. Обяснението на кмета, че това се дължи на природни бедствия е явна лъжа. И вместо да търси отговорност, кметът дава още пари, за да замаже положението. А тези пари са от джоба на поморийци. Ами крайбрежната алея? Бетон и  никакво съобразяване с градоустройствените предвиждания!

Факт е, че общината има голяма бюджетна задлъжнялост, има неразплатени средства, също така неусвоени европейски пари. Това наследство ще остане за  следващия период на управление.

И още много неща от програмата на сегашния кмет или не са свършени, или са свършени през пръсти. За сметка на това администрацията е  увеличена от 100 на 250 души, съвсем не на случаен принцип.

Защо жителите на община Поморие да гласуват за Вас?

Седем са причините, поради които смятам, че в мое лице Поморие ще има най-добрия кмет.

Първо: Имам най-подходящото образование – строителен инженер, специалност „Промишлено и гражданско строителство“.

Второ: Вече тридесет години се занимавам с проектиране и строителство. Проектирал съм всякакви сгради, строил съм град почти от нулата – Стражица, след земетресението и др. Въвеждал съм в експлоатация стотици сгради. А в община Поморие има да се строи много. Мога и бих контролирал сам голяма част от процесите в строителството.

Не по-маловажен е и административният ми опит в община Поморие – 20 години без прекъсване. Наясно съм с всеки един процес в общината, познавам всички проблеми на Поморие в детайли и имам отлична позиция за тяхното решаване.

Имам опит и в туристическия бизнес, знам какво трябва да се случва в тази посока, още повече, че за община Поморие този отрасъл е ключов.

Познавам твърде добре законодателството и най-вече законите, които се отнасят пряко до местното управление и строителството.  И гарантирам, че решенията ми ще бъдат правилни и в интерес на всички.

Какво е основното послание към избирателите Ви?

Обещавам само това, което мога и смятам да изпълня. Умерен оптимист съм, програмата ми е балансирана и изпълнима. Призовавам поморийци да направят своя обмислен и разумен избор.