Николай Димитров представи отчета си в Равда

Независимият кандидат за кмет на Община Несебър и настоящ градоначалник на морската община Николай Димитров представи отчета си за изминалите четири години пред обществеността в Равда. Поредната среща в предизборната обиколка на Димитров премина в дискусии и заинтересованите жители на Равда активно се включиха с коментари и менения за подобренията и развитието, настъпили в населеното място през изминалите години. И тук презентацията на Димитров премина под наслов „Правилно поставените цели носят успех“, като бе обърнато специално внимание не само на осъществените проекти и плановете за бъдещето в рамките на Равда, но и на цялостната политика на екипа на кмета за приемственост, социална ангажираност и последователност в управлението на град Несебър и прилежащите населени места.

8

Сред вече осъществените проекти на местно ниво в Равда бяха споменати реконструкцията на дъждовната канализация, предотвратяваща наводнения и бедствени ситуации при поройни дъждове; основният ремонт на пътя Несебър – Равда; изграждането на велоалея, пешеходна алея и ново осветление до кръговото движение, отбиващо главния път по посока Равда, както и обособяването на самото кръгово движение; новият крайморски парк; спортното игрище; и не на последно място мащабните екологични проекти за Пречиствателната станция за отпадни води, намираща се в землището на село Равда и Претоварната станция за отпадъци. Проектите, предвидени за следващия програмен период и за развитието на Равда в дългосрочен план са свързани с облагородяване на инфраструктурата и облекчаване на трафика в активния летен сезон, като в този смисъл ще бъде изграден обходен път, който да изведе движението на автомобили извън центъра, има разработен и План за управление на движението, според който част от улиците ще станат еднопосочни и така ще се намалят предпоставките за образуване на задръствания, както и ще се направи крачка в посока на разрешаване проблема с липсата на достатъчно парко-места. Предвидено е също изграждането на соларно уличното осветление и нови лодкостоянки. Предстои и изпълнението на един дългоочакван за обществеността в Равда проект, а именно този за реконструкция на сградата на старата поща за нуждите на кметство и за читалище, библиотека, зали за обучение и здравни дейности.

10

Представянето на програмата на Димитров бе подкрепено с аплодисменти от страна на жителите на Равда, като много от тях дадоха и идеи за бъдещето на своето населено място. Николай Димитров си записа всички предложения и заяви, че остава отворен за комуникация за в бъдеще.

През уикенда предстоят още срещи с граждани, като в събота (10. октомври) Николай Димитров ще представи отчета си в селата Раковсково и Приселци, а в неделя (11. октомври) ще посети с. Баня.