Готов е проектът за новото кожно отделение

Готов е архитектурният проект за новото Отделение по кожно-венерически заболявания на МБАЛ Бургас. В него ще бъде преместен общинският Център за лечение на кожно-венерически заболявания, т.нар. Кожен диспансер. В момента той се помещава в стари едноетажни дървени бараки на ул. „Гурко“.

Новото Отделение по кожно-венерически болести се изгражда със средства на Община Бургас, като първата целева субсидия от 80 000 лв. вече е отпусната. То ще се намира под сегашното Инфекциозно отделение на болницата, в корпус 5 и 6.

Архитектурният проект предвижда комфортни условия за пациенти и персонал. До входа е разположена чакалня и регистратура, както и диагностично-консултативен кабинет за първичен преглед. Предвидени са достатъчно помещения за лекари, медицински сестри и санитари. Новото отделение ще има четири болнични стаи с по две и три легла, всяка стая със самостоятелен санитарен възел, както и изолатор за заразно-болни.

Целият персонал на сегашния Кожен диспансер ще премине на работа в новото Отделение на МБАЛ Бургас.  Ремонтът ще започне всеки момент, а преместването на диспансера е планирано да стане до април следващата година.