Да се съблечеш до небе… Светла Гунчева го може

Изключително емоционална бе вечерта на 9 ноември в бургаския Дом на писателя. Залата едва побра всички, дошли на представянето на десетата поетична книга на Светла Гунчева.  „Портрет нарисуван с въглен” оживя чрез гласа на поетесата, която „съблече” душата си дотолкова, че да остане да тежи над нея „единствено небето”.

pagesgЗа книгата и авторката топло говори Венда Райкова – човекът, който пръв е повярвал в нейната дарба и я е насърчил да тръгне по този път. Музикалните щрихи  към „Портрет нарисуван с въглен” добави Яким Якимов.

„Прозренията и посланията на Светла Гунчева, събрани в малката наглед книжка са поредното изкачено стъпало към голямата литература. Изградени с типичния похват на поетесата от дребен детайл на битието и света да върви към дълбока поанта на принципа „да – но”, стиховете в „Портрет нарисуван с въглен” са приятна изненада за читателите, които едва сега се запознават с авторката и позната, но същевременно нова тръпка за тези, които следят творчеството й. Модерната напоследък дума „надграждане” в случая е точна. Светла Гунчева строи катедралата на поезията с обич, мъдрост и изящество. Благодарим, че ни допуска в нея.