Над 40 вида риба предлага новооткритото тържище Fishland край Бургас

Над 40 вида риба, морски дарове и деликатеси са вече в листата на предлаганите продукти в новооткритото тържище Fishland край Бургас. Асортиментът продължава да се обогатява и сега. Любителите на морската храна могат да избират измежду прясна, охладена, замразена, океанска или черноморска риба.

Припомняме, че тържището отвори врати тази есен и няма аналог в страната. То е и един от двата финализирани проекта в сектор „Рибарство” у нас. Проектът за тържището е на фирма „Атлантик”, която успешно използва възможностите на оперативна европрограма „Рибарство”. Сега, месец и половина по-късно, тържището е вече разпознаваемо на картата на бизнеса с риба у нас.

Постепенно се осъществява и една от целите му – да обедини рибари в местни сдружения. Идеята е тези сдружения чрез посредничеството на Fishland по-бързо да намират пътя към крайния клиент. Така уловът на местните рибари ще има по-широк пазар, стоката ще е по-качествена, прясна и добре съхранена, обясни изпълнителният директор на Атлантик” АД Ивайло Русинов.

Тази есен не бе благосклонна за рибарите. Риба почти няма, каза Русинов. Въпреки  това някои от рибарите са оценили условията и посредничеството на тържището и вече работят успешно с Fishland, за да намерят по-добра реализация. Не на последно място са и възможностите, които предлага тържището, като съдействие при продажби, запазване на цената на рибата, на качествата й, бързина на обслужването и др. Всичко това няма аналог и не може да бъде сравнено с нищо друго в страната, тъй като досега в България подобно тържище не е имало, добави Русинов. Тържището е под постоянният контрол на БАБХ, което гарантира качеството на предлаганите риби и рибни продукти.

Fishland е готово да посрещне и амбициозните хотелиери, ресторантьори и дори домакини / за покупка на едро и дребно/ , които са решили да се подготвят за предстоящия празник Никулден. Тържището се намира на 9-ти километър край Бургас по пътя за София.