Синя зона само с талони в петък

Преместване на техническото оборудване налага отказ от системата на SМS таксуването от 16 до 19 часа

Синята зона в Бургас и системата за велосипеди под наем вече ще се управляват от новия трафик център. Заради преместването на техническото оборудване, системата за SМS таксуването за паркиране в синята зона и услугата за наем на велосипеди ще бъдат временно преустановени на 6 ноември, петък, от 16 до 19 часа. През това време паркирането в „синята“ зона ще става чрез талон или билет от специализираните автомати. Системата за велосипеди под наем няма да работи, докато трае профилактиката, тъй като се управлява електронно. За справки и допълнителна информация гражданите могат да използват телефон:  056 88 61 61.

Преместването на оборудването и операторите в новия трафик център е част от проекта за централно управление на градския транспорт и автомобилното движение в Бургас. Освен управлението на „синята“ зона и системата за велосипеди под наем, трафик центърът ще извършва видеонаблюдение на ключовите места в града. Операторите ще имат бърза връзка с отговорните институции, което ще позволи вземането на точни решения при възникване на критични ситуации и инциденти.
В центъра ще има служител на спешния номер 112 и пътна полиция, както и високотехнологична комуникационна зала за реакции при извънредни обстоятелства на територията на общината.