Търг за антики обявяват данъчните в Бургас

Музикален инструмент цитра, пишеща машина марка „Мерцедес” от началото на миналия век, картини с маслени бои върху платно, акварели, рисунки с туш и гравюри, са част от обявените за търг вещи от отдел „Държавни вземания” при териториалната дирекция на НАП Бургас. Продажбата ще бъде с тайно наддаване и е насрочена за 24 ноември. Всеки, който желае да участва в търга, трябва да внесе депозит до 20 ноември. Вещите могат да бъдат разгледани във времето от 18-и до 20-и ноември. Сред тях са и старинни настолни часовници, изящни порцеланови съдове с обкови и орнаменти, както и декоративни метални чинии.
Цялата пратка е била конфискувана в полза на държавата от митническите власти на граничен пункт Малко Търново при преминаване на лице с българско гражданство, пътуващо от Германия за Турция. Причината за изземването е била недеклариране на вещите.

От началото на годината отдел „Държавни вземания” в ТД на НАП Бургас е внесъл в бюджета близо един милион лева от проведените досега 37 търга. Сред продажбите са 4 недвижими имота, 6 кг злато и 46 кг изделия със съдържание на сребро. Отдел „Държавни вземания”, уточняват от НАП Бургас, организира и реализира търгове само на стоки и вещи, които са отнети или конфискувани от митническите власти или съдебните органи в полза на държавата.