Учениците от музикалното участваха в състезание по пътна безопасност

Детско състезание по пътната безопасност с участието на учениците от началните класове на Национално училище по музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” се проведе в двора на учебното заведение. Гости на събитието бяха старши инспектор Михаил Георгиев от отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР – Бургас, обединяващ инспектор „Денска педагогическа стая” при ОДМВР – Бургас – Веселина Тодорова и инспекторът по превенция Цветелина Рандева.

Малчуганите  демонстрираха добро познаване на видовете пешеходни пътеки, светлинните сигнализации на светофара, пътната маркировка и знаци, както и възможните рискове, с които могат да се сблъскат, като участници в пътния трафик. Децата разиграха, чрез игри различните роли, в които могат да попаднат, било като пешеходци, велосипедисти, управляващи тротинетки или ролери, проверявайки познанията си за пътните знаци и придобитите умения да разпознават рисковите ситуации на улицата.

Старши инспектор Михаил Георгиев поздрави участниците в детското състезание и благодари на ръководството на Музикалното училище за възможността са бъдат повишени знанията и уменията на подрастващите по темата „Пътна безопасност”. Инспекторът по превенция – Цветелина Рандева също се включи в детското мероприятието, като заостри вниманието на малчуганите за поставянето на предпазните колани на пътуващите с автомобил, както и ползването на детското предпазно столче, монтиране на задната седалката в купето на автомобилите.

Учениците от музикалното училище поздравиха гостите с тематични песни, визиращи пътните рискове, както и разучиха стихче, визуализиращо правилното пресичане на пътното платно.

Директорът на Национално училище по музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – г-жа Златина Пантелеева изказа искреното си задоволство от проведената превантивна инициатива, като покани представителите на ОДМВР – Бургас да се включат и в заключителното детско състезание, предвидено в края на учебната 2015/2016 год.