Бургазлии посрещат 2016-та със Стефан Лалчев, „Те“ и „Остава“ на „Тройката“

В последната нощ на 2015-та година бургазлии и гостите на града ще празнуват в компанията на цяла плеада звезди на родната поп и рок сцена. Празничният концерт, с който Община Бургас ще зарадва своите жители, е с начало 22.30 часа, а сцената ще бъде разположена по традиция на площад „Тройката“, в непосредствена близост до коледните къщички.

За доброто настроение в новогодишната вечер ще се погрижат магнетичната Преслава Пейчева и музикантите от група „ТЕ“ и рок-бандите „Остава“ и „Jin Monic“. Бургаският изпълнител Стефан Лалчев, който е носител на първата награда от фестивала „Бургас и морето“ през 2008 г. с песента „Не знаеш“, ще се завърне подобаващо на родна сцена.

Точно в полунощ небето над Бургас ще бъде озарено от новогодишна заря, а народната певица Жечка Сланинкова ще забавлява почитателите на фолклорните ритми в първите минути на януари 2016-та година.

Водещ на новогодишното шоу ще бъде обичаният от всички комедиен актьор Георги Мамалев, а това е гаранция за весел и незабравим празник. Неговите скечове допълнително ще покачат градуса на настроението на площад „Тройката“ в нощта на 31-ви декември срещу 1-ви януари.

Всички бургазлии, избрали да посрещнат Нова година под открито небе на пл. „Тройката“, ще се почерпят по традиция с вино и новогодишна баница.

В първите минути на новата 2016-та година кметът Димитър Николов ще приветства събралите се на площада бургазлии, след което ще поздрави хората в приюта за бездомни и ще поднесе дарове за празничната им трапеза.