Бургас вече ще може да кандидатсвта по Програма за развитие на селските райони

Бургас за първи път тази година ще може да участва в Програмата за развитие на селските райони. За това дълго време настояваше пред държавната власт кметът Димитър Николов. Това е възможност за подобряването на условията за живот в съставните селища, обясни по време на обсъждането на бюджета за 2016 година в село Брястовец зам.-кметът Руска Бояджиева. За целта трябва да бъде създадена местна инициативна група, а средствата, които могат да бъдат усвоен в следващите 5 години, са в размер на 5 млн. лева.
В село Брястовец е стартирана процедура за промяна на собствеността на парцела, в който попада част от площада. Идеята е собственикът на имота да бъде обезщетен и площадът на Брястовец да стане изцяло общински терен. По този начин там ще може да се извърши благоустрояване, обясниха представители на Община Бургас.
Ремонт на читалището и изграждането на нова спортна площадка са част от желанията на хората в Брястовец. Исканията им са взети под внимание от експертите на Община Бургас и в бъдеще ще се търсят възможности за тяхното реализиране.