Проф. Чавдар Славов получи „Ключът от кулата“

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи почетния знак на Община Бургас „Ключът от кулата“ на известния специалист по урология проф. Чавдар Славов. Той е вторият носител на отличието след писателя Гаро Ахчиян.

Проф. Славов е национален консултант по урология, методичен ръководител към МБАЛ „Дева Мария“, където има създадена школа по оперативна урология, член – кореспондент към БАН.

Всеки месец изтъкнатият специалист подготвя бургаски пациенти, които се нуждаят от по-специализирана оперативна намеса.

„Когато говорим за здравето на толкова много пациенти, приносът Ви е несъизмерим. Бургас Ви е изключително благодарен  и за съдействието, което му оказвахте, докато бяхте зам.-министър, при подготовката на проекта за преструктуриране на колежа по обществено здраве във факултет по обществено здраве към университет „Проф. д-р Асен Златаров““.

Плакетът, който бе връчен на проф. Славов, съдържа герба на Бургас с врязан и монтиран в него стилизиран ключ, придружен от медал.
„Ключът от кулата“ се връчва на български и чуждестранни граждани за заслуги в изпълнението на своя граждански или служебен дълг, принос в развитието на града, съхраняването на историческата му памет, както и за дарителство.