Бургазлии искат паркингът на ул. „Гурко“ да стане на три етажа

Паркингът на ул. „Гурко“ да стане на няколко надземни етажа, настояват жители на ЦГЧ. Аргументите им са, че въпреки че е платен, той винаги е зает почти на 100 % .

Предложението беше представено по време на обществено обсъждане на Бюджет 2016 пред жителите на централна градска част, кв. „Възраждане“, к-с „Лазур“ и к-с „Братя Миладинови“.

„Общината вече прави проучвания за реализирането на подобен  проект“, обясни зам.-кметът Йорданка Ананиева, която представи финансовата рамка на бюджета за настоящата година.

Ананиева обясни, че  проектите за подземните паркинги са твърде рискови, поради непроучени геоложки пластове, подводни води и т.н.

Ще бъдат ремонтирани улици от историческото ядро на града, „Възраждане“, „Лазур“ и „Бр. Миладинови“, както и редица междублокови пространства, стана ясно още по време на общественото обсъждане. На срещата присъстваха териториалните директори на ЦАУ „Приморие“ Наталия Аргирова, на ЦАУ „Зора“ Стефан Дубаров, както и общинските съветници Антон Берданков и Галя Василева.