Украинската поп звезда Александър Доля пя в Бургас

С концерт на известния украински изпълнител Александър Доля в Бургас продължи инициативата за запознаване на бургаската общественост с културата на Украйна. Поп звездата дойде в града по покана на Почетното консулство на Украйна в Бургас и сдружение „Диаспора Украйна“. На 20 януари в Морското казино пред няколко десетки зрители – българи и украинци, Александър Доля изпълни любими хитове от репертоара си, които накараха публиката да пее заедно с него.
„С поредица от инициативи искаме да запознаем нашите български приятели с културата, изкуството, с живота в Украйна. Днес избрахме да направим това чрез музиката, защото тя сближава най-лесно”, каза Мариан Горбан, председател на украинската диаспора в Бургас.
Александър Доля е сравнително ново име в украинската естрада, но за кратко време успя да придобие голяма популярност. Носител на един от редките мъжки гласове – драматичен баритон, той работи с утвърдени имена в украинската поп музика и украинските народни песни. Отличен е с множества награди в национални и международни конкурси и фестивали. За приноса си в популяризирането на украински песни той е награден от кмета на Киев, носител е и на ордена „Участник в Оранжевата революция”. Ежегодно участва в благотворителни концерти и международни инициативи в различни европейски страни – Испания, Италия, Германия, Полша, Русия и др.