Бургас се поклони пред Апостола

Гражданите на Бургас се преклониха пред паметта на Апостола на свободата Васил Левски в деня на 143-годишнината от неговата гибел.

Почит към паметта на Васил Левски отдадоха и зам.-кметът Красимир Стойчев, областният управител Вълчо Чолаков, председателят на ОбС Костантин Луков, общински съветници. Сред гостите на бургаския ритуал беше и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Както всяка година на 19 февруари, паметникът на Апостола в Морската градина бе отрупан с венци и цветя от признателни българи. Датата е тъжна, но тя е Ден Първи от второто рождение на Левски – като нетленен народен символ и идеал за подражание.

Днес в Бургас ще се проведе още едно събитие, посветено на Апостола. Това е спектакълът „Примерът за нас“, който започва от 18.00 часа в Дома на писателя /ул. „Вола“ № 1/. В него ще вземат участие малчуганите от театрална школа „Детско царство“  към Общински детски комплекс.

В 18.18 часа от пл. Тройката ще тръгне факелно шествие, което ще премине по улиците „Александровска“ и „Богориди“ и ще стигне до паметника на Апостола в морската градина.

Инициатори на събитието са „Организация за закрила на българските граждани“ и местната структура на ВМРО.