Голям интерес към България на туристическото изложение в Мюнхен

Близо 400 човека посещават ежедневно информационния щанд на България на Международното туристическо изложение F.re.e в Мюнхен (10-14 февруари). На туристическата борса, която е насочена към масовия потребител и професионалистите в сектора, страната ни се представя с щанд от 24 кв.м.

Традиционно интересът към България, и в частност към българската Ривиера и летните оферти за 2016 г., е изключително голям. Гостите на F.re.e са привлечени и от възможностите на страната ни като атрактивна целогодишна туристическа дестинация с богато културно-историческо наследство и вдъхновяваща природа. Силно впечатление прави интересът на много от посетителите към културните, историческите и природни богатства в близост до и по българското Черноморие, както и във вътрешността на страната. Голямо е и търсенето на обиколни опознавателни турове у нас, на планински туризъм, комбиниран с конна езда и колоездене, приключенски туризъм, караванинг и др.

Туристите, които желаят да посетят България, са предимно от възрастовата група 35-55 години, семейства с деца със средни доходи и хора на средна възраст.