Приморско кандидатства с три нови проекта по Трансгранично сътрудничество

Иван Гайков е новият Общински съветник в Приморско

Общинският съвет в Приморско даде зелена светлина на администрацията да кандидатства за финансиране по три проекта: „По близо до природата” , „Партньорство за развитие на туризма” , „Заедно срещу природните бедствия”  по Програмата Интеррег за трансгранично сътрудничество България-Турция 2014-2020.

Ivan Gaikov zaedno s Predesdatela na Ob.syvet Zlatina TiulievaНа редовно заседание на Общински съвет Приморско новият общински съветник Иван Гайков положи клетва и зае мястото си в местния парламент. Той заменя Захарина Неделчева, която  стана зам. -кмет по културата, образованието, спорта и социалните дейности на Община Приморско. Гайков ще бъде и член в няколко комисии: по обществен ред и транспорт, по туризъм и стопанска дейност, по образование и култура, по отпускане на помощи и по търговската дейност на открито на територията на Община Приморско.

posetitelski centyr v N. PanicharevoС пълно мнозинство общинските съветници подкрепиха създаването на  къща-посетителски център в Ново Паничарево по проект „Партньорство за развитие на туризма”. Постройката е закупена от Общината с идеята да се създаде посетителски център, в който да бъдат изложени артефакти от бита и културата на новопанчарци.

Съветниците одобриха и предложението на кмета Германов  за кандидатстване по проект „Заедно срещу природните бедствия”, с който да бъде финансирано възстановяването на пострадалия от наводненията въжен мост в Ново Паничарево.

Гласуваният проект „По близо до природата” ще даде възможност на морската община да осигури по-лесен достъп на туристите през летния сезон до тракийското светилище Беглик таш, като за целта ще бъдат закупени електомобили. С тях  ще се превозват туристи от Историческия музей до природния феномен.

Местният парламент гласува и отпускането на еднократна социална помощ на нуждаещ се жител от Веселие в размер на 1000 лв.

С 10 000 лв. Общината ще помогне и на жител от Приморско, който се нуждае от животоспясяваща операция.

Подпомагане отглеждането на новородени също бяха единодушно одобрени от Общински съвет Приморско, с по 500 лева на дете.