Приморско посреща празнично Първа пролет

С богата празнична програма Приморско отбелязва посрещането на пролетта. Изложба, стихове, песни, викторина и концерт са само част от нещата, които са подготвили жителите на морската община.

Празненствата в Приморско започват днес, 21 март, от 18:30 часа  в салона на читалище „Самообразование-1919“, където жените от Пенсионерски клуб „Морска звезда“  ще представят концертна програма „Да посрещнем пролетта със стари градски песни“.

На 22 март децата от СОУ „Никола Вапцаров“ ще отбележат първите дни от най-цветния сезон с изложба на тема „Първа пролет“, подредена в класните им стаи. Стихове и песни, както и пикник сред природата са част от програмата на учениците,.

Децата от ОДЗ „Русалка“ ще посрещната пролетта с викторина на тема „Познавам правилата на движение“, в която ще се включат и служители на РУП Приморско.

Настъпването на пролетта ще отбележат и жителите от съставните села на община Приморско. Там любителите на природата са организирали пикник за всички желаещи да се порадват на  пролетните слънчеви лъчи.