Едит Пиаф оживява в спектакъла „Под небето на Париж”

Уникалният спектакъл „Под небето на Париж”, който ще ни припомни емблематичните хитове на Един Пиаф, Марио Ланца, Пепино Галиарди, Дийн Мартин и Жо Дасен, ще има своята премиера на 13 април в бургаската опера.

IMG_5705Автор на проекта е талантливият  тенор Марио Николов, който заедно с очарователното сопрано Валентина Корчакова и актрисата от Бургас Деляна Хаджиянкова  ще разкаже една любовна история под небето на Париж. Заглавието е вдъхновено от златния хит на Едит Пиаф.

PARIS POSTER(1)„През романтичната парижка история ще ни преведе актрисата Деляна Хажиянкова, на която е и текстът на представлението. А песните, които рисуват сюжетната линия,  ще бъдат изпълнени от мен и Валентина Корчакова”, каза Марио Николов. Той споделя, че посланието  на музикалния спектакъл е свързано с неугасващата романтика и любовта.  Певецът е любимец на бургаската публика, а наскоро зарадва меломаните  с  дуета си с Мария Мутафчиева от „Мери Бойс Бенд”.

В спектакъла „Под небето на Париж”  участва оркестърът  на Държавна опера – Бургас, диригент е  Иван Кожухаров, концертмайстор е Ваня Златева, а аранжиментите са на  Юли Дамянов и Христо Павлов. От Държавна опера – Бургас канят всички почитатели на красивата музика да се насладят на спектакъла.

Друг акцент в афиша за месец април е операта  „Трубадур”. Произведението на  Джузепе Верди ще се играе на 18 април от 19:00 часа, а ролите са поверени на най-добрите български гласове. В образа  на Граф Ди Луна ще влезе  баритонът  Марян Йованоски. През януари  той стана горд баща на момченце, с което го дари съпругата му Афродита. Бебето, което  носи името Илин,  е първороден син на Марян.

В ролята на Леонора от „Трубадур” ще се превъплъти  Йоана Железчева, в тази на Азучена – Даниела Дякова. Манрико ще бъде изпълнен от  Даниел Дамянов, а Ферандо от Делян Славов. Режисурата и сценографията са дело на Иван Савов. Диригент на представлението е  Иван Кожухаров.