Община Несебър се подготвя за сезона

Кметът на Несебър Николай Димитров  и Динко Войнов –  началник-отдел „Инвеститорски контрол“, инспектираха строително-ремонтните дейности, които се извършват в момента в град Свети Влас. Те направиха оглед на  подмяната на водопровод ул. „Стара Планина“, извършвано със съдействието на ВиК. Провериха и докъде е напреднала работата по подновяване на тротоарни настилки на ул. „Кирил и Методий“, както и рехабилитация на уличните платна в града. Николай Димитров обсъди с жителите на Свети Влас местата, където според тях има необходимост от ремонт.

Преди настъпването на активния туристически сезон се извършват дейности по обновяване визията във всички селища на община. През месец март започна подобряване на инфраструктурата, освежаване на спортни площадки, поставяне на пейки в междублокови пространства, озеленяване и залесяване на определени места.

Продължава и изграждането на обществената сграда в Слънчев бряг, базата за контейнеровози и сметосъбиране, на културния център в новата част на Несебър.

Приключиха дейностите по изграждане на  комбинираната спортна площадка в старата част на града. Напълно готова е  и новата детска градина в Стария Несебър, която ще осигури съвременни и модерни условия за възпитание и обучение на най-малките жители на общината. Предстои официалното й откриване.