Община Несебър с две отличия от борсата „Културен туризъм“ във Велико Търново

Община Несебър спечели две награди на престижното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново, в което взеха участие над 50 български общини и 13 държави. Единият приз, който получи Галина Бабева, началник-отдел „Управление на проекти по европейски фондове“, е от  Международния фестивал за туристически продукции „На източния бряг на Европа“ и бе присъден за продукцията „Mесембрия Орфика – Разказ за Несебър в ноти“.

pageФилмът фокусира вниманието върху първото издание на фестивала за класическа музика, който се проведе през септември 2015 г. в града на ЮНЕСКО и даде възможност на ценителите да се насладят на виртуозните изпълнения на световно известни имена в този стил.

Лентата е отличена от журито, защото представлява изискан, елегантен и артистичен разказ за един музикален фестивал. В този филм красотата на класическата музика е умело съчетана с красота на Несебър.

Втората награда за града на ЮНЕСКО на борсата „Културен туризъм“ във Велико Търново бе за оригинално представяне на туристически продукт.

Община Несебър е традиционен участник на специализираното изложение във Велико Търново, като през годините градът на ЮНЕСКО е печелил различни награди- за щанд, за рекламни филми и културни продукти.