Детски спортен празник огласи стадиона в Несебър

Празник под надслов „Спорт за здраве“, бе организиран за децата от ОДЗ „Калина Малина“ на стадиона в Несебър. Проявата бе посветена на 1 юни и събра на двучасова забава малки и големи. Специално за следобедната забава екипът на образователното заведение бе подготвил много игри, танци, надпревари и предизвикателства. В тематични облекла, отговарящи на името на групата си, деца изпъстриха футболното игрище, а техните родители ги подкрепяха бурно с аплодисменти, комплименти и оригинални плакати.

„Здравето е най-ценното богатство, към което се стреми всеки един от нас.“, с тези думи Людмила Василева, директор на детската градина, откри забавата. Г-жа Василева пожела успех на всички и много добро настроение, след което даде старт на празника, който имаше състезателен характер. Малките спортисти от различните отбори бяха оценявани за бързина, точност и прецизност, а в някои от игрите помагаха и родителите.

За старанието, артистичността им и най-вече заради доброто им представяне, на финала на спортния празник мъниците получиха похвали и заслужени медали. В присъствието на Яна Христова, началник-отдел „Образование“ към община Несебър, учителките на групите взеха отличията от директорката на градината и ги раздадоха на децата. Последният танц, патешкият, бе запазен за двойката дете-родител, а край на спортната забава постави кръшно българско хоро.