„За повече усмивки“ в Приморско

Община Приморско и училищното настоятелство при СОУ „Н. Вапцаров“ организират седмица за борба срещу насилието в българските училища, която ще протече под наслов „За повече усмивки“. В програмата са включени редица мероприятия, в които ще могат да участват деца и техните родители. Тя ще започне на 16 май и ще продължи до 20 май.

Забавна и изпълнена с интересни състезания, демонстрации, изложба и беседи седмица очаква жителите и гости на Приморско. Организаторите имат за цел да покажат на децата един свят без насилие и агресия, а изпълнен със забавления и много усмивки.

За 16 май /понеделник/ от 15 часа в заседателната зала на общината, е предвидена кръгла маса, където ще бъдат обсъдени важни въпроси, свързани с борбата срещу насилието в училищата.

Следващият ден – Деня на българския спорт, ще започне от 14 часа с демонстрация на бойни техники на децата от СК „Аригато“. От 14:30 часа любителите на маратона ще имат възможността да покажат бързина и издръжливост в масов крос. След образователното състезание бивши и настоящи спортни дейци ще се срещната в заседателната зала в 17:30 часа.

На 18 май /сряда/ от 17 часа в центъра на морския град цели семейства ще могат да се включат в състезателната игра „Мама, татко и аз“, а от 17:40 часа е предвидена демонстрация „Млади огнеборци“.

Със състезания с колела ще започне денят на 19 май /четвъртък/. От 14:30 часа в двора на СОУ „Н. Вапцаров“ децата, с помощта на служители от РУП Приморско, ще  научат и усъвършенстват правилата за безопасност по пътищата. От 17 часа на площада пред сградата на общината ще има демонстрация на зумба флашмоб, а след това ще бъде проведена среща с родители и ученици на тема „Първи сигнали, че детето е жертва на насилие в училище“.

В края на  седмицата за борба срещу насилието в българските училища ще бъде подредена изложба на рисунки на тема „За повече усмивки“. Всеки ще може да разгледа творбите на децата в атриума в сградата на общината.

Освен положителни емоции, усмивки, адреналин и много музика за участниците в седмицата без насилие са предвидени и интересни награди.