Математичка написа най-доброто есе за магията на словото

Мария Андреева от ПМГ „Акад. Н. Обрешков”  получи първата награда в 12-тото издание на литературния конкурс, организиран от НЧ „Асен Златаров 1940”

За 12-та поредна година читалище „Асен Златаров” отправи предизвикателство към младите хора на Бургас да изразят своите размисли за магията на словото. Тоест – да се опитат сами да сътворят магия, в опита си да докажат, че възможностите на словото наистина са необозрими!

Ученици от почти всички бургаски училища се включиха в традиционния конкурс за есе „Магията на словото” и направиха чрез творбите си словесен подарък за празника на писмеността и просветата.

page1Журито с председател поетесата Елка Василева и членове филолозите Дора Лазарова и Диана Радославова определи най-добрите автори. Първа награда получи есето на Мария Андреева от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, втора – Ива Богоева от ГПАЕ „Гео Милев”, а трети бе класиран Никола Калчев от Гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето”.

Връчени бяха и три поощрителни награди. С тях бяха отличени Кристина Иванова от Търговска гимназия, Христо Бакърджиев от Английска гимназия и Стамо Георгиев от  Математическа гимназия.

Също по традиция, церемонията по награждаване на отличените в конкурса „Магията на словото” се състоя в дом музей „Петя Дубарова” на фона на чудесната изложба от рисунки на децата от школа „Рени” с художествен ръководител Ира Йотова. Доника Стратиева от клуб „Сезони” отправи към участниците музикален поздрав.